Trnavský Hrncovar 2018

Trnavský hrncovar je súťaž pre všetkých, ktorý pivo milujú nielen tak, že ho pijú, ale ho aj sami varia. Je to súťaž pre všetkých domácích sládkov, ktorí si chcú porovnať svoje umenie s ostatnými domovarníkmi a dostať spätnú väzbu od kvalifikovanej poroty.

V poradí už tretí ročník Trnavského Hrncovaru sa uskutoční 6.10.2018 v Lokal Pub Trnava.

Registrácie a preberanie vzoriek na mieste konania v čase od 10:00 do 11:30.

Prosím predregistrujte sa pomocou formulára na adrese: http://registracia.hrncovar.sk.

Pre tretí ročník vyhlasujeme tieto kategórie:

A) Svetlý ležiak (svetlé spodne kvasené pivo, EPM 10-15°P, EBC 0-20)
B) Polotmavý a tmavý ležiak (tmavé alebo polotmavé spodne kvasené pivo, EPM 10-15°P, EBC 20+)
C) Pale ale (vrchne kvasené svetlé pivo typu IPA, APA alebo EPA. EPM 10-17°P, EBC 0-30, bez významného podieľu pšenice, nie NEIPA a Milkshake IPA, viď kategória E)
D) Stout a porter (vrchne kvasené tmavé alebo polotmavé pivo typu stout/porter, EPM 10-17°P, EBC 25+)
E) NEIPA a Milkshake IPA (vrchne kvasené pivo typu IPA s nižšou horkosťou, výraznou ovocnou chuťou a arómou, s pravidla so zákalom, može byť s prídavkom ovocia a/alebo laktózy, EPM 10-17°P)
F) Silné pivá (spodne kvasené pivá nad 16°P (vrátane) a vrchne kvasené pivá nad 18°P (vrátane), bez obmedzenia farby alebo štýlu).

Pozor, v tomto ročníku zavádzame zmenu. Každý účastník môže prihlásiť do každej kategórie len jednu vzorku.

Minimálna veľkosť vzorky pre všetky kategórie je 1 liter (3×0.33L, 2×0.5L, 2×0.7L, 2×0.75L). Akceptované sú sklenené aj plastové obaly. Doporučujeme dodať vzorku minimálne v 2 fľašiach, pre prípad, že by jedna fľaša bola pokazená. Poradíme si aj s 1L PET, ale nedoporučujeme ich.

Registračný poplatok za každú vzorku je 4€, pre predregistrovaných účastníkov 3€, a platí sa na mieste pri preberaní vzoriek. Predregistrované vzorky prosím doneste označené príslušným registračným kódom, ktorý je na fľaší dostatočne upevnený (prilepený alebo priviazaný).

Za prihlásenie piva do správnej kategórie zodpovedá sám súťažiaci. Pivá, ktoré budú výrazne mimo kategóriu, nebudú hodnotené alebo budú penalizované, podľa uváženia poroty. Súťažiaci nemá nárok na vrátenie registračného poplatku, ak jeho pivo nebolo hodnotené z dôvodu nesplnenia podmienok danej kategórie.

V prípade, že v niektorej z kategórii nebude predregistrovaný dostatočný počet (5) vzoriek, vyhrazdujeme si právo kategóriu neotvoriť. Aby sa vzorka mohla umiestniť na prvých 3 miestach, musí dostať minimálne 60 % z maximálneho počtu bodov na hodnotiacej škále. Organizátori si vyhradzujú právo nevyhlásiť žiadnych víťazov a neudeliť ceny v kategóriách, kde žiadna vzorka nezískala potrebný počet bodov na umiestnenie.

Účasťou v súťaži súhlasíte s vyššie uvedenými pravidlami a súhlasíte s tým, že v prípade umiestnenia v TOP3 bude vaše meno a názov piva zverejnené na facebookovej stránke udalosti a na stránke www.hrncovar.sk.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/hrncovar.sk/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405