Trnavský hrncovar 2016

Trnavský hrncovar je súťaž pre všetkých, ktorý pivo milujú nielen tak, že ho pijú, ale ho aj sami varia. Je to súťaž pre všetkých domácích sládkov, ktorí si chcú porovnať svoje umenie s ostatnými domovarníkmi a dostať spätnú väzbu od kvalifikovanej poroty.

Podujatie prebehne v sobotu 1.10.2016 v Lokal Pub, Hlavná ul. 29, Trnava.
Registrácia a preberanie vzoriek bude prebiehať na mieste od 10:00 do 12:00!

Sledujte udalosť na Facebooku

Na prvý ročník vyhlasujeme 5 hlavných kategórií a jednu špeciálnu:

A) Svetlý ležiak (spodne kvasené, EPM 11-15°P, EBC 0-20 )
B) Polotmavý a tmavý ležiak (spodne kvasené, EPM 11-15°P, EBC 20+)
C) Pale Ale (vrchne kvasené svetlé pivo typu IPA, APA, EPA. EPM 11-16°P, EBC 0-30)
D) Žolík – ostatné pivné štýly (Bez obmedzenia farby, spôsobu kvasenia a stupňovitosti.)
E) VÝZVA: medové pivo – pivo musí obsahovať nezanedbateľné množstvo medu a musí sa prejaviť na jeho chuťovom profile. Bez obmedzenia farby, spôsobu kvasenia a stupňovitosti.

X) MISS SYMPATIA – najlepšie hodnotené pivo medzi návštevníkmi.

Minimálna veľkosť vzorky pre hlavné kategórie je 1.4 litra (5×0.33L, 3×0.5L, 2×0.7L, 2×0.75L, 2x1L, atď.). Akceptované sú sklenené aj plastové obaly.

Registrácia a preberanie vzoriek vašich pív bude prebiehať na mieste konania akcie od 10:00 do 12:00.

Registračný poplatok za každú vzorku je 3.50 €.

Predregistrácia a registrácia na diaľku: Predregistrujte sa na emailovej adrese hrncovar@gmail.com. Uveďte vaše meno, názov a štýl piva, jeho stupňovitosť a kategóriu, v ktorej sa s ním chcete zúčastniť. Pripojte aj adresu, kam poslať prípadnú výhru. Počkajte na potvrdenie predregistrácie v ktorom obdržíte adresu, kam vzorky zaslať a inštrukcie, ako zaplatiť štartovné, ak sa neplánujete zúčastniť osobne.

Ak sa plánujete zúčastniť osobne, tak predregistrácia nie je nutná, avšak veľmi nám tak uľahčíte organizáciu (budeme mať predbežný prehľad o tom, koľko vzoriek v ktorej kategórii sa bude hodnotiť a lepšie odhadneme časový harmonogram akcie).

Účastník môže prihlásiť do každej kategórie ľubovoľný počet vzoriek (rozumej rôznych pív zo svojej produkcie), ale každú vzorku je možné prihlásiť len do jednej z hlavných kategórií A-E (jeden druh piva nemôže súťažiť napr. medzi svetlými ležiakmi a zároveň aj v kategórii “žolík”).

Pivo však zároveň môže byť prihlásené aj do kategórie X. Veľkosť vzorky do kategórie X nie je nijak stanovená. Neriadená degustácia bude prebiehať medzi účastníkmi a čím viac donesiete, tým viac ľudí vaše pivo ochutná a tým viac ľudí vám môže dať hlas :-). Doporučujeme min. množstvo 2-3 litre.

Za prihlásenie piva do správnej kategórie zodpovedá sám súťažiaci. Pivá, ktoré budú výrazne mimo kategóriu, nebudú hodnotené.

V prípade, že v niektorej kategórii nebude prihlásený dostatočný počet (5) vzoriek, presúvajú sa vzorky z tejto kategórie do kategórie D. To neplatí pre kategóriu X. Tá sa v prípade nedostatočného záujmu ruší.

A o čo sa súťaží?

Prvé 3 miesta v každej kategórii obdržia diplom – certifikát o umiestnení a poukážky na zľavu pri nákupe v eshope www.nexthop.sk.

Najlepšie hodnotené pivo naprieč všetkými kategóriami získava poukaz na zážitkové varenie v Litovelskom Minipivovare až pre 3 osoby. Viac informácii na http://www.litovel.cz/40-minipivovar/.

Približný harmonogram:

10:00 – 12:00 registrácia súťažiacich
12:30 – 14:30 prvé kolo degustácie (kategórie A + B + E), nespotrebované vzorky budú priebežne uvoľňované k volnej konzumácii
14:30 – 15:00 krátka prednáška a diskusia na tému Pivo a zdravie od Ing. Štefana Drába, PhD. z SPU Nitra
15:00 – 17:00 druhé kolo degustácie (kategórie C + D), nespotrebované vzorky budú priebežne uvoľňované k volnej konzumácii
17:30 – 18:00 vyhlásenie výsledkov

Zmeny programu sú vyhradené.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/hrncovar.sk/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405